vineri, 6 ianuarie 2017

Ionuț Tirim, un sfert de secol cât un secol

        Cu greu găsești câteva cuvinte care să exprime viața trăită și creată de către un om, mai ales dacă e și un bun prieten. Sunt prea multe cuvinte care se perindă în colțul fiecărei trăiri comune, trecute sau prezente.  E teama să nu omiți Eul. 
        Firea lui curioasă și sufletul viu, poetic au atras și fascinat numeroase efemeride născute pentru o zi cât o eternitate. 
        Inteligența lui nativă a deschis cu ușurință o lume nouă, grăbită să facă totul azi, într-o societate cu care puțini reușesc să țină pasul. 
        Trăind într-un mediu în care natura e la fiecare privire pe fereastră sau pas făcut în pragul casei, a simțit datoria să o protejeze și să o cunoască în mod aprofundat, metodic, astfel că, încă din gimnaziu, a fost atras de geografie și, ulterior, în liceu, de latura sa ecologică. Natura devenise pentru un timp alter ego-ul, devenise chiar militant în acestă direcție. În cele câteva ture cicloturistice, făcute împreună în urmă cu ceva ani, se vedea în ochii lui lucirea farmecului naturii perindate și deslușite, în cele câteva cuvinte alese de mine pentru a explica ce se află dincolo de o creastă înzăpezită în sfârșit de primăvară, o mică trăire umană a nașterii unui munte. 
        Un om independent, perseverent și empatic. Nu de puține ori s-a oferit să sprijine și să acorde timp altor persoane, inclusiv mie. 
         Acest blog dedicat, în mare parte, comunei Bănița a fost realizat, în mare măsură, și cu ajutorul lui, atât în partea de documentare, structurare cât și elaborare a conținutului, alături de colectivul blogului. 
       ,,Un sfert de secol cât un secol” e atributul oamenilor dârji, care se luptă pentru a crea viața din nou, din multele încercări prin care a trecut, a trecut praguri pe care mulți nu le-au încercat nici într-o viață întreagă!
        Să-ți dedici viața însuflețirii și completării sufletelor perindate efemer pe această lume e cea mai nobilă existență!
        Ionuț a pus o părticică din acel tot care ne completează și animă existența. Devenim și trăim prin cei care ne înconjoară, devenim și trăim prin astfel de oameni ce ne înnobilează!
        Îți mulțumim!!!,,Nu plânge că s-au dus zilele luminoase. Zâmbește că ele au existat!”, ConfuciusNiciun comentariu: