duminică, 18 iulie 2010

Băniţa..cel mai mare potenţial turistic conform unui document guvernamental

de Ioana Morovan HotNews.ro, EurActiv.ro
Joi, 18 septembrie 2008, 18:04 Economie | EuROfonduri


Ministerul Agriculturii a publicat lista comunelor dezvoltate din punct de vedere turistic, in care nu se mai finanteaza infiintarea pensiunilor si lista comunelor cu potential turistic ridicat. Cea de-a doua arata ca esti avantajat la finantare daca infiintezi o pensiune in Sasciori (Alba) sau Bosorod (Hunedoara), care au primit note maxime de la autoritati.

In localitati precum Moeciu, Bran, Costinesti sau Voineasa, in total – 30 de comune, nu se mai accepta infiintarea pensiunilor turistice (vezi documentul atasat – “Comune dezvoltate”).

In acelasi timp, autoritatile au decis care localitati au potential turistic ridicat, fiecare dintre acestea primind o anumita “nota”, de la 1 la 10. Clasificarea este importanta pentru punctajul pe care il primesc proiectele, conform Ghidului Solicitantului. Astfel, pensiunile infiintate in localitati cu potential notat intre 7 si 10 primesc 20 de puncte, cele localizate in comune notate cu 5-6 primesc 15 puncte si asa mai departe (vezi Ghidul Solicitantului, pagina 17).

Potrivit documentului, cel mai mare potential turistic il au: Sasciori (Alba), Bosorod (Hunedoara), Banita (Hunedoara), Desesti (Maramures).

Niciun comentariu: